Ontdek activiteiten in Limburg en Brabant

Ysselsteyn ligt precies tussen het Limburgse Venray en het Brabants Deurne. Een landelijke omgeving met veel agrarische activiteiten. De recreatiemogelijkheden in de omgeving hebben dus ook veel te maken met de landelijke en bosrijke omgeving. Hieronder geven we u enkele tips in en rondom Ysselsteyn. Tijdens uw verblijf in Landhuis Ysselsteyn kunt u ons altijd vragen wat er die dagen op de evenementenkalender staat. Wij helpen u graag.

Wandelen, fietsen en solexen


Solex in de Peel
. Dit wordt zeker een geslaagde dag! Solex rijden is genieten met familie, vrienden, collega’s, klanten… iedereen vindt het leuk om met een coole Solex door de Peel te rijden. Bezoek ons in Griendtsveen of laat de Solexen bij Landhuis Ysselsteyn bezorgen. Het adres in Griendtsveen is Lavendellaan 54. Mailen kan naar: boekingen@solexindepeel.nl of bel 0493-529596.

Op de E-chopper erop uit! Heerlijk toeren op een stoere bike door de Peel. Volledig elektrisch. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een geldig bromfietscertificaat bezitten of rijbewijs B hebben. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er duo zits. Meer weten over de tarieven en tijden? Mail jorrit@debeurshorst.nl of bezoek debeurshorst.nl

Fietsroute Venray Remembers (59 km) verbindt de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in Overloon. De fietsroute kent geen vast startpunt, maar vormt een ronde via fietsknooppunten. Daarbij passeer je de bijzondere bankjes ‘Aan de andere kant’. Hier wordt vanuit een ander perspectief gekeken naar de bevrijdingsoperaties in dit gebied. Hoe beleefden militairen de bevrijding en hoe beleefden burgers het? De fietser kan gaan zitten op de bank en leest het betreffende verhaal uit de folder. In de Venray Remembers app wordt nog extra beleving toegevoegd door het gebruik van Augmented Reality video’s. Daarmee bekijk je het verhaal in een video die in de werkelijke omgeving wordt geprojecteerd.

De Ketelfabriek is een ‘indoor family entertainment center’. Er is zoveel te doen dat je niet weet waar je wil beginnen: escape room, flash escape, indoor curling, foot pool, VR games, karaoke, bubble football en talloze kids activiteiten. Leuk voor de family maar ook gaaf voor een bedrijfsuitje met een twist! Oh, en na de actie… lekker eten en drinken natuurlijk!

Bij Outdoor Overloon kun je verschillende dingen huren, van scooters tot een fietstreinboogschietenexpeditie Robinson of bijvoorbeeld bubble voetbal. Het is voetballen zoals we het kennen, alleen hebben de spelers dan een grote opgeblazen bal rond het hoofd en middel. Hierdoor kun je elkaar zonder gevaar voor eigen, of andermans leven, omver duwen. Schitterend om te spelen en hilarisch om te zien. Expeditie Robinson is toegevoegd aan ons aanbod.

In Ysselsteyn zijn enkele wandel- en fietstochten uitgezet. Deze starten in het dorp op het Lovinckplein. Daar staat dit bord. De Museum Route Ysselsteyn komt vlak langs het Landhuis Ysselsteyn. U start bij dit bord of u pikt die route op door het poortje van het Houbenpad in te gaan. De 6 km lange route voert langs museum De Peelstreek, museum De Smid en museum Rowkoelehof. Voor een bezoek aan de Peelstreek (0478-541539) en De Smid (0478-541539) moet u even telefonisch reserveren. Naast deze drie musea komt u ook door De Rouwkuilen.

Mountainbikeroute Piëlrundje Ysselsteyn is populair bij de mountainbikers. 38 km sportief genieten. Bij de Paardenkop is een mogelijkheid om naar de Schadijkse bossen te fietsen. Ook aan de noordzijde zijn nog meer mountainbikeroutes. Bij Testrik kunt u een extra lus maken naar de Ballonzuil en Overloon. Bekijk hier de overzichtskaart.

De Rouwkuilen is een natuurgebied dat grenst aan de achterzijde van de tuin van Landhuis Ysselsteyn. Via het Houbenpad naast het Landhuis wandelt u dit gebied in. De Rouwkuilen heeft een schitterend ven met mooi uitzicht.

Bij natuurgebied De Paardekop staat een 18 meter hoge uitkijktoren. Met mooi weer zie je de windmolens in Duitsland. Ook ligt daar het Natuurleerpad waar van alles te zien, te leren én te doen is: een poel met stapstenen, een plaggenhut, een stadje met zure bewoners, een hotel waarin je alleen vliegend kunt komen!

Op zoek naar een ultieme uitdaging? Verleg je grenzen en beleef een mooie abseil vanaf de uitkijktoren De Paardekop. Gecertificeerd personeel instrueert en begeleidt u deskundig. Indien gewenst kunt u via een  oriënteringsloop vanuit Landhuis Ysselsteyn naar de toren wandelen. (± 3 km.) Voor informatie en reservering; René van Stokkem 06 10203262

Dekkers Tweewielers in Wanssum verhuurt fietsen en e-bikes. Een telefoontje naar 0478 53 21 66 is voldoende om een afspraak te maken. De fietsen kunnen bij het Landhuis afgezet worden.

Eten en catering

Restaurant Roelanzia biedt u een uitgebreide kaart om daar te dineren. Ook verzorgen zij catering bij Landhuis Ysselsteyn.

Forest is de cafetaria in het centrum van Ysselsteyn. Het menu biedt voor elk wat wils. Snacks en maaltijden, een uitgebreide koffiekaart en ijskaart, en natuurlijk de mogelijkheid te genieten van echte Limburgse vlaai.

Vedder heeft elke dag het lekkerste vers gebakken brood en banket. U kunt telefonisch en online bestellen of een bezoek brengen aan de winkel in Ysselsteyn.

Coop Van Buel in Ysselsteyn is de plaatselijke supermarkt waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen. Laat u het liever bezorgen? vanbuel.ysselsteyn@coop.nl 0478-541662

Kookworkshop in het Landhuis? Dat kan. Petra Thielen komt gewoon langs. De invulling van de workshop kunt u samen bepalen. Zo’n workshop is een hele leuke groepsactivitieit. Goed voor de teamspirit en goed voor de maag. Want het wordt zeker heel lekker. Maak samen sushi, indisch, tapas, of een high tea of… of… het water loopt je nu al in de mond. Toch!?

Henk Aarts is de barbecue-specialist. U kunt bij Landhuis Ysselsteyn altijd barbecuen. Met mooi weer op een van de terrassen, bij koud weer binnen in de jachtkamer.

Picknick- en ontbijtservice ’t Pioniersmegje. Begin de dag met een heerlijk ontbijt van streekproducten. Marian Bartray brengt u een picknickkist of ontbijttafel vol lokaal lekkers op een locatie in Ysselsteyn of bij Landhuis. Zie ook Pioniersmegje.nl

Soeplesse brengt u een heerlijk soepbuffet. Dieet- en allergiewensen? Geen probleem. Soeplesse maakt er een lekkere maaltijd van en… bezorgt het bij Landhuis Ysselsteyn.

De Perdstal heeft een uitgebreide kaart met pannenkoeken en andere lekkernijen. Binnen eten in een sfeervolle ambiance of buiten op een prachtig terras met een geweldig zicht op het Vlakwater gebied. Hun heerlijke beslag wordt bereid met ambachtelijk gemalen molenmeel en verse eieren van Eggcellent.

Smaakboerderij de GastenDonk wordt met passie gerund door Henny en Gerrit Vollenberg-Weys en Lieke en Joep Verstappen-Vollenberg. Smaak en beleving staan centraal: verse producten, uitstekende cateringservice, workshops en kooklessen van Joep en… een eetgelegenheid met dagelijks de ‘smaak van de dag’.

Activiteiten in Ysselsteyn

Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven. Bij aankomst in Landhuis Ysselsteyn staat er een mand met kakelverse eieren voor u klaar… van de buren! En zijn ze op? Dan loopt u gewoon even naar de Ei-automaat voor nieuwe.

Houbensteyn zet de deur van hun stal voor u open. In de zichtstal kunt u vanuit een portaal ‘Vaerkes kièke’. Vrij toegankelijk en leerzaam. Op de informatieborden leest u hoe de intensieve varkenshouderij bijdraagt aan gezond voedsel.

Museum de Peelstreek. Van oude dorsvlegel tot T-Ford en van telefoon tot tafelzilver. Het leven in de Peel van vroeger. Elke zaterdagmiddag open voor belangstellenden. Tien minuten lopen vanaf Landhuis Ysselsteyn.
Entree kinderen €1,50. Volwassenen €3,-. Inclusief koffie en koek €5,-. Reserveren: 0478-541539 of 06-29145828

Rowkoelehof grenst aan uw Landhuis tuin en is vrij toegankelijk. Het is een museum voor agrarische werktuigen en ligt aan de museumroute Ysselsteyn (MRY).  Zes km wandelen en drie musea: De Peelstreek, Rowkoelehof en De Smid.

De Smid is een museum met materialen en  gereedschap die vroeger door de dorpssmid gebruikt werden. Maak vooraf een afspraak: 0478-541539 of 0478-541544.

Duitse oorlogsbegraafplaats met 31.500 graven de grootste en enige in Nederland. Door een rondleiding leert u veel over onze recente geschiedenis. Ervaar welk onheil een oorlog aanricht. Zeer indrukwekkend.

Henk Amuseert brengt u in het Landhuis of op een andere locatie muzikaal verteltheater. Pakkende (peel)verhalen ondersteund met sfeervolle luisterliedjes en gebracht door Henks bekende typetjes.

Jan Michels bouwde een echte plaggenhut bij de uitkijktoren bij De Paardekop. Inmiddels is de hut klaar. Ideaal voor een pauze tijdens de wandeling. Jan verzorgt ook rondleidingen door de Peel. Hij kan u alles vertellen over de planten en dieren die de Peel herbergt. Tel: 0478-541563.

Ronnie Peeters Allround Fit organiseert bootcamps, circuittrainingen, teambuilding, obstacle runs en bedrijfstrainingen. In de vrije natuur rondom het Landhuis en in de Ysselsteynse omgeving. Fit worden begint met een telefoontje naar Ronnie: 06 52606393.

Activiteiten in de omgeving Venray

NiKa-Actief organiseert bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, gezellig teamuitje, vriendendag,  familiedag of zomaar een uitje. NiKa heeft een eigen Outdoor terrein in de bossen slechts 10 minuten van Landhuis Ysselsteyn.

Klimkong is het avontuurlijke eco-klimpark voor families, vriendengroepen en teambuilding.

Liberty park in Overloon op 15 km van Landhuis Ysselsteyn. In dit museum beleeft u de bezetting en de vervolging, het verzet, D-Day en de Slag bij Overloon.

In ZOO Park Overloon op 15 km van Landhuis Ysselsteyn kun je aapjes, koi-karpers, roofdieren en nog veel meer spotten.

Activiteiten in de omgeving Deurne

Op zoek naar een sportief en stoer uitje? Paintball in de bossen, een hilarische zeskamp of het boerenleven verkennen? Bij Liever Buiten in Deurne kan dit allemaal. Ideaal voor vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, familiedagen en kinderfeestjes! Cateringarrangementen zijn ook mogelijk..

Golfbaan Stippelberg. Het clubhuis/ restaurant en de driving range zijn dagelijks geopend voor bezoekers en passanten. U kunt uw auto of fiets stallen op onze parkeerplaatsen als u een wandeling of fietstocht in de prachtige bosrijke omgeving wilt maken.

Het Toon Kortoomspark bevindt zich op 10 minuten met de auto van Landhuis Ysselsteyn. Drink gezellig thee of koffie met uitzicht op de peel en loop het blote voeten pad.

Herberg de Morgenstond Start hier een natuur- of cultuurhistorische wandeling door de Peel. Diverse afstanden mogelijk en aansluitend lunchen met heerlijke streekgerechten.

Natuurpoort de Peel  voor een GPS tocht door de Peel, het grote Peelspel, toertocht door kerkdorpjes en nog veel meer.

Gebbel, ambassadeur van de Peel, organiseert wandelingen in het prachtige natuurgebied de Peel. Onder leiding van deze natuurgids leert u alles over de geschiedenis van veen, turfsteken en de turfstrooiselindustrie.

Activiteiten in de omgeving Horst

Toverland Sevenum op 12 km afstand van Landhuis Ysselsteyn. Binnen een kwartiertje rijden sta je voor een pretpark met snelle achtbanen en waterattracties voor jong en oud. In totaal meer dan 30 attracties, binnen en buiten.

Equestrian Centre de Peelbergen is een moderne hippische accommodatie op 10 km van Ysselsteyn. Ze verwelkomen ruiters en paardenmensen van over de hele wereld voor trainingen en wedstrijden. Drie grote overdekte arena’s zorgen voor non-stop winterseizoen en tijdens de warme zomermaanden bieden onze zand- en gras arena’s geweldige outdoor wedstrijden en hippische evenementen. In het restaurant kun je heerlijk lunchen of dineren. Equestrian Centre de Peelbergen is de plek waar alles samenkomt!

Limburgs Uitje heeft de leuke groepsuitjes op eigen locatie in Sevenum: groepsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen, personeelsuitjes, teambuildings activiteiten en groepsuitjes voor neven- en nichtendagen, sportteams, vrienden en vriendinnen.

Aardbeienland is een uniek themapark boordevol met heerlijke verse aardbeien in de winkel, op het terras, in het museum, in de tuinen, op de velden en in de kassen. Voor groot en klein het allerlekkerste dagje uit!

Streekmuseum De Locht is het  Nationaal Asperge en Champignon museum in Melderslo. Het geeft een boeiend beeld van de wijze waarop de mensen tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland in Noord-Limburg.

Bierbrouwerij Hertog Jan Arcen: Geniet van een leerzame rondleiding langs de authentieke koperen ketels in de brouwerij en daarna natuurlijk… lekker proeven in Café De Hertog Jan Proeverij.

Kasteeltuinen Arcen: Kom genieten in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa.

Thermaalbad Arcen dankt zijn naam aan de baden met thermaalmineraalwater van 35-36 ºC, dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron. Het thermaalwater bevat een unieke samenstelling van mineralen waardoor het een sterk ontspannende werking heeft. Er zijn thermaalbaden, bubbelbanken, waterval, whirlpools, sauna’s, kneippbaden, stoomcabines, kruidenbaden, infraroodsauna en zonnestudio.

Kantfabriek Horst is gevestigd in de voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek. De kantklosmachines staan nog klaar voor gebruik. Het museum toont de ontwikkeling van de textielnijverheid en -industrie in de regio Horst.

In de buurt van Landhuis Ysselsteyn liggen vier golfbanen:
De Stippelberg in Bakel op 15 km
De Golfhorst in America op 10 km
Golf en CC in Geysteren op 14,5 km
Golf Maasduinen in Arcen op 25 km